PattU Juniorit

Syksyllä 2012 perustettu junioreiden pesäpalloiluun keskittyvä seura, Pattijoen urheilijat Juniorit – tai arkisemmin Pattu juniorit, on lähdössä alkavaan kauteen 16 joukkueen voimin. Juniorit ovat harjoitelleet läpi talven kuten ennenkin, mutta taustajoukoille mennyt talvi on ollut poikkeuksellinen.


Pesäpallotoiminnan eriyttäminen kahteen seuraan on tarkoittanut lukuisia talkootunteja seuran aktiiveille, jotta kaikki saadaan valmiiksi ensimmäiseen otteluun mennessä.

Pattu juniorit on pyrkinyt ohjaamaan seuratyötä siihen suuntaan, että käytännön toiminta lasten urheilun edistämiseksi on mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Kuluvan talven aikana on koulutettu joukkueiden rahastonhoitajia ja joukkueenjohtajia varainhankintaan ja kirjanpitoon liittyen, kuten myös uusia valmentajia joukkueiden ohjaamiseen. Pelinjohtajille järjestettiin oma koulutus viuhkan saloihin, ja tulossa on vielä koulutusta urheiluvammoista ja ensiavusta, sekä ottelupöytäkirjan laatimisesta. Kaikki nämä toimet ovat tähdänneet siihen, että Pattu junioreita voidaan hyvällä omalla tunnolla kutsua koko perheen urheiluseuraksi. Tarjoamalla koulutusta ja opastusta vanhemmille sekä muille lajista kiinnostuneille, kasvatetaan sitä joukkoa joka on aktiivisesti mukana lasten harrastuksessa. Vanhempien on helppo tulla mukaan seuratyöhön, kun työt on jaettu pieniin osiin jolloin kenenkään kuormitus ei kasva liian suureksi, ja kun huolehditaan siitä että annetaan riittävä opastus eri tehtäviin.

 

Pattu juniorit haluaa keskittyä nimenomaan lasten ja nuorten harrastamiseen. Seurassa on tällä hetkellä 16 joukkuetta 2007-1997 syntyneille lapsille ja nuorille. Jokainen joukkue on oma yksikkönsä, joka saa keskuudessaan päättää toimintansa laajuudesta. Osa joukkueista on halunnut harjoitella useamman kerran viikossa, ja tavoittelee kilpailullista menestystä valtakunnan sarjoissa sekä leireillä. Vastaavasti toiset joukkueet toimivat enemmän harrastusmielellä tarkoituksena saada lapsille ja nuorille mukavia urheilukokemuksia pelikentällä. Tavoitteistaan huolimatta kaikki joukkueet ovat tasavertaisessa asemassa seuran sisällä, sillä tämä seura on lapsia ja nuoria varten!

 

Pelaamisen lisäksi Pattu junioreissa on mahdollisuus harrastaa myös tuomarointia. Seura kouluttaa tuomariksi haluavat lapset ja nuoret kahdella erillisellä koulutuksella. Tuomarit pääsevät kesän aikana taitojaan vastaaviin tuomaritehtäviin eritasoisiin otteluihin. Ottelutuomaroinnista maksetaan korvaus, joten tuomarointi on monelle hyvä kesätyövaihtoehto. Tuomaritoimintaan mukaan pääsy ei edellytä seurassa pelaamista.

 

Kilpailullisen toiminnan lisäksi Pattu juniorit järjestää perinteisen pesiskoulun kesäkuussa 3.6.-14.6., Rännärin kentällä. Pesiskoulun ilmoittautuminen alkaa toukokuussa, lisää tietoa saa seuran nettisivuilta. Pesiskoulussa 6-12 vuotiaan lapset voivat harjoitella pesäpallotaitoja leikinomaisesti, ja kokeilla taitojaan pesiskoululaisten omissa peleissä. Pesiskoulun jälkeen lapsilla on mahdollisuus jatkaa harjoittelua ikänsä ja taitotasonsa mukaisessa joukkueessa.

Seuran yhtenä toiminta-ajatuksena on, että harrastamisesta ei aiheudu suuria kuluja. Jokaisella lapsella on henkilökohtaiset lajivarusteet, jotka tarvittaessa kiertävät seuran sisäisillä markkinoilla lapselta toiselle.

 

Pelipuvut ovat merkittävässä roolissa seurailmeen luomiseksi. Tutut kelta-mustat värit esiintyvät nyt uudessa pelipuvussa, jotka tänä keväänä pystyttiin avustusten ja pienempien sponsoreiden turvin hankkimaan 4 joukkueelle.

Pelipuvut ovat vain yksi osa yhtenäistä seurailmettä. Vähintään yhtä merkittävässä roolissa on seuran logo. Junioriseuran uuden logon on suunnitellut Jani Olkkonen. Logo on pirteä ja iloinen – aivan kuten logon kantajina toimivat lapset ja nuoret! Nämä lapset ja nuoret ovat kaikki tähtiä omassa seurassaan, mikä näkyy myös logossa ja pelipuvussa olevissa tähdissä.

Pattijoen Lions Clubin tuella seura on avannut omat nettisivunsa osoitteessa www.pattujuniorit.fi Sivuilta löytyy tietoa ajankohtaisten asioiden lisäksi joukkueiden toiminnasta. Ja itseoikeutetusti kunniapaikalla komeilee myös ”pattu bird” seuran uudessa logossa.

 

 Copyright © PattU Juniorit | Sähköposti: pattujuniorit@gmail.com